Bakgrund

SAS EuroBonus är ett av de absolut största lojalitetsprogrammen i Norden med över 5 miljoner medlemmar. SAS behövde en partner som kunde leverera en modern och kostnadseffektiv poänginlösningsplattform som klarade deras högt ställda krav på Skandinavisk kvalitet, samt sömlöst kunde integreras i deras ekosystem för EuroBonus-poäng med ett skräddarsytt belöningssortiment och en Skandinavisk kundservice.

Lösning

Sedan 2015 driver Crossroads SAS EuroBonus Shop – SAS portal för icke flygbaserade poänguttag i vilken EuroBonus-medlemmar kan lösa in poäng mot spännande produkter och tjänster, samt tjäna poäng när de handlar förmånliga erbjudanden med sitt kreditkort eller en kombination av poäng och kreditkort.

SAS EuroBonus Shop är en väldigt viktig del i EuroBonus-programmet som tillför mycket värde för våra medlemmar. Det var därför vitalt för oss att hitta en erfaren kundlojalitetspartner som delade vår vision om en belöningsportal som andades Skandinavisk kvalitet. Efter att ha utvärderat aktörerna på marknaden blev det tydligt att Crossroads kunde leverera en helhetslösning som klarade våra högt ställda kvalitetskrav på alla plan. Crossroads stora erfarenhet inom kundlojalitet och belöningsprogram och deras förståelse för våra utmaningar och mål har resulterat i ett långvarigt och välfungerande samarbete som vi på SAS värdesätter högt.

Magdalena Rohdin-Hurtig

Partnership Manager, Global Sales & Marketing, SAS

Projektdetaljer i urval

  • Responsivt, "mobile-first"-baserad UX/UI design med utgångspunkt i guidelines från SAS Digital
  • Byggnation, drift och utveckling av belöningsportal och integration med SAS EuroBonus-system för poänghantering
  • Leverantörs- och sortimentshantering
  • Daglig utleverans av beställningar till hela världen
  • Nära samarbete med SAS marknads- och CRM-avdelning säkerställer att relevanta erbjudanden kommuniceras till respektive medlem
  • Kampanjhantering inkl. uppskattad julkalenderkampanj
  • Kundtjänst via mail och telefon på tre Skandinaviska språk, samt engelska